Nämä jäljet jäävät

Change Day Suomi tiistaina 3.11.


Kun kuulin tästä parempaan muutokseen tähtäävästä hankkeesta, innostuin valtavasti. Otin heti yhteyttä hankevastaavaan ja yritin päästä paremmin kartalle, mistä oikein on kyse.
On ollut hankala päästä tähän sinällään upeaan tapahtumaan kiinni.
Mietin pitkään mistä se johtuu.
Kävin aina vain uudestaan hankkeen sivuilla, törmätäkseni uudelleen ja uudelleen avuttomuuden tunteeseen. Äh, miten päästäisiin osallistumaan luonnollisesti, olemaan osa muutosta. Sitähän tässä on huudettu sote-alalle koko kymmenvuotinen yrittäjätaival, muutosta ihmiset! Kunnes tajusin, että tämäkin hanke on tehty niin sanottuun normaaliin työympäristöön, neljä seinää ja kahvihuone. Yrityksemme palvelut ovat liikkuvia, ja törmäämme usein tähän liikkuvan toimijan ongelmaan. Milloin meidät suljetaan kilpailutuksesta ulos, koska emme majaile seinien sisällä, milloin meille kaupataan sitä ja tätä toimiston viihtyvyyden lisäämiseksi. Maailma pyörii seinillä. Emme voi tulostaa kampanjan materiaalia kahvihuoneeseen jaettavaksi, emmekä rakentaa hienoja lupauspuita.
Ajattelemme aina kuitenkin ensin joo, joten jotenkin halusimme olla tässä mukana.
Change Day Suomi kertoo kokoavansa noutopöydän, joka sisältää sosiaali- ja terveysalan parhaimpia käytänteitä muiden nautittavaksi.
Noutopöytä voi tyydyttää ruokailijan. Tai pahimmassa tapauksessa tarjolla on kertaalleen keitettyjä, mikrossa lämmitettyjä lupauksia vailla konkretiaa.
Alkupalaksi huonon työhakemuksen aineksia, luotettavuutta, rehellisyyttä, empatiaa. Ja muuta ympäripyöreää, itsestäänselvää.
Pääruokana raa’aksi jääneitä latteuksia, ylikypsää läsnäolottomuutta.
Jälkiruokana puoliksi sulaneita, vetisiä oman edun tavoitteluita.
Tai sitten muutostenpäivä todella muuttaa maailmaa. Kädenjälki kerrallaan.
Noutopöydän mentaliteettiin ei kuulu lautaskateus, mutta käyn silti nappaamassa pari parasta tarjolla olevaa ennenkuin loppuu. Näistä olen jo ammentanut, ja aioin jatkossakin herkutella näillä.
Leikitään enemmän yhdessä
Toimijoina sosiaali- ja terveysalan lisäksi taide- ja kulttuuritoimijat!
Hyödynnetään elämysten, kokemusten, taiteen ja kulttuurin voimaa. Aina ei tarvi tehdä niin kuin ennen on tehty.
Leivon nyt yövuorossa tuoreet sämpylät aamupalalle.
Puhun asiakkailleni selkokielellä ja vältän ammatillista kapulakieltä.
Kävin jättämässä oman kädenjäljen yrityksemme puolesta. Aion lupauksen myös pitää, kuten tapana on. Sanahelinät sikseen.

https://www.innokyla.fi/changeday/kadenjaljet
Www.changeday.fi