Jussibussi matkustaa!

#

 

Matrocksin vuoden 2023 toinen Liikkuva Päivätoiminta- reissu tehtiin kirkkaan keskiviikon auringon saattelemana Mänttä-Vilppulaan Serlachius-museoihin. Uusi, tuliterä Matrocks-bussi starttasi kello 10 Tampereen Keskustorin Vanhalta kirkolta, josta monipuolisen matkamusiikin tahtiin kuljettiin Orivedelle ottamaan vielä yksi kyytiläinen mukaan ja sitten suunnattiin Mänttään.

 

Tunnin pituisella opastetulla museokierroksella päästiin ihailemaan niin vanhempaa kuin uudempaakin taidetta, sekä kotimaista että muualtakin. Teoksia löytyi nykyosaajista aina Helene Schjerfbeckiin ja Claude Monet'n. 

 

Rikastavaa kulttuurielämystä seurasi herkullinen arkilounas museoravintola Göstan tunnelmallisessa huomassa. Jo pelkkä talon itseleivottu leipä ansaitsee suuret kehut! Tunnin ateriointia seurasi vielä lyhyt vapaamuotoinen kierros museon ja sen lahjapuodin tiloissa.

 

Kellon lähestyessä puolta kolmea oli aika palata bussille, jossa tunnelma säilyi saumattomasti lupsakkana jopa pieniksi yhteislauluiksi ajoittain yltyen, ja auton kaartaessa jälleen Tampereen Keskustorille oli jokaisella osallistujalla hymy herkässä. Ja niinhän se tuppaa Matrocksin reissujen yhteydessä asia aina olevan!

Kirjoittaja Eero

 

IMG-20230201-WA0002.jpg