Millaista on olla Matrocksi?

#

Millaista on olla Matrocksi?Liikun yleensä päivän aikana ympäri Tamperetta ja käyn eri asiakkailla. Itselläni on ollut tässä työssä asiakkaita vauvasta vaariin. Asiakkaani koostuu tuetun asumispalvelun asiakkaista, kehitysvammapuolen tuetun asumispalvelun  asiakkaista, perhetyön asiakkaista, omaishoidon asiakkaista, päivätoiminnasta sekä toimistotöistä sekä muun muassa erilaisten tapahtumien suunnittelusta ja järjestämisestä yhdessä muiden työntekijöiden kanssa.

 

Itse olen koulutukseltani nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja sekä liikunnan ohjaaja ja ennen tätä työtä työkokemukseni oli pääsääntöisesti koulunkäynninohjaajan, iltapäiväkerho-ohjaajan ja nuoriso-ohjaajan töistä sekä lastensuojelussakin käväisin. 

 

Tässä työssä tarvii olla joustava ja oma-aloiteinen sekä pystyä suunnittelemaan itse omaa työkalenteria sekä sopeutumaan muuttuviin tilanteisiin sekä tietysti olemaan kekseliäs ja vaihtamaan lennosta erilaisiin tilanteisiin eikä hyvästä kunnostakaan ole haittaa, välillä joutuu juoksemaan lasten perässä mm. Tietysti positiivinen asenne pitää myöskin olla ja jaksaa jutella ja touhuta erilaisten ja eri ikäisten ihmisten kanssa. 

 

Itse tykkään työstä juuri siksi, että se on niin monipuolista, vaihtelevaa ja liikkuvaa työtä. Pidempiäkin työpäiviä jaksaa, kun työ on niin liikkuvaa. Sekä tietysti loistavat asiakkaat ja mukavat työkaverit auttavat jaksamaan työssä. Sekin on vaan rikkautta, kun asiakaskuntani on niin erilaista ja eri ikäistä. Niin ja tietenkin pitää jonkinlainen auttamisenhalu olla.

 

Työssäni on ollut monia kivoja hetkiä, olen päässyt mm käymään Särkänniemessä ja Hoplopissa ja  laavulla, monesti tuleekin käytyä kävelyllä joidenkin asiakkaiden kanssa. Joskus minulla on ollut nuorempi koiranikin mukana asiakkaalla, kun on käyty kävelemässä luonnossa. Tietysti myös asiakkaiden kanssa käydyt keskustelut ovat antoisia.


Haastavaa oli alkuun rakentaa sitä omaa kalenteria mutta sitten, kun työtä on jonkin aikaa tehnyt, niin sekin alkaa käymään paljon näppärämmin. 

 

Suosittelen ehdottomasti hakemaan mukaan! Tietyllä tavalla on vapautta mutta myöskin riittävästi vastuuta :)

 

Julkaistu 31.10.2022.