Mahdollisuuksien matkalla, kohti yhdenvertaista matkailukulttuuria

#

Olemme jo vuosikymmenen ajan tehneet työtä arjen, juhlan ja yhdenvertaisen osallistumisen mahdollistajana. Mahdollistamiseen kiteytyy kohtaaminen, kokeminen, tukeminen, iloitseminen, oppiminen ja onnistuminen. 

Nyt on aika kääntää katseet tulevaan ja haluamme, että esteettömyydestä tulee osa matkailukulttuuriamme siten, että jokaisen elämysjanoon on tulevaisuudessa tarjolla monipuolista apetta yhä monipuolisimmin palvelumuodoin. Niin että palvelut ovat kaikkien ulottuvilla, nopeasti ja helposti.

Kohtaaminen kaiken keskiössä

Tästä innostuneena käärimme hihat ja lähdimme innovoimaan uutta. Aloimme tehdä yhteistyötä Pirkanmaan kuntien kanssa, katsastaen kuntien mahdollisuuksia tarjota esteettömiä elämyksiä omiin resursseihin sopivalla tavalla, pienin, yksinkertaisin ratkaisuin. Hyödyntäen vuorovaikutustaitoja, luovuutta ja palveluasennetta. 

9fa8d2b3-1444-4445-a409-211003c86171 (1).JPG

 
 
 
 
pääkirjoitukseen (1).JPG
Olettamukset hiiteen ja kokeilemaan! 

Moni matkailukohde, joka on fyysisesti miltei mahdoton koettava, antaa sosiaalisesti paljon silloin, kun asiakaskohtaaminen on onnistunut. Onnistunut asiakaskohtaaminen on lämpöä, taitoa kuunnella asiakasta, avuliaisuutta, ennakkoluulottomuutta, luovuutta ja yhteistyötä. Parhaimillaan onnistunut asiakaskohtaaminen poistaa fyysisiä esteitä. 

Onnistumisia koettiin Villa Alpacassa, kun teimme tuttavuutta laamojen kanssa ja kokeilimme kuinka laamojen talutus olisi mahdollista pyörätuolia käyttävälle asiakkaalle. Totta se oli, se todella onnistuu! Yhdessä tekemisen, oivallusten, ammattitaidon ja avoimuuden ansiosta. 

Olettamukset hiiteen ja kokeilemaan! Ei voi tietää onnistuuko ellei kokeile! Auttaminen on ihmiselle sisäsyntyistä ja sen valjastaminen esteettömän palvelun tuottamisen työkalupakkiin avaa uusia ovia ja tuo palvelut entistäkin laajemman asiakaskunnan ulottuville. Olemme oppineet, opettaneet, innostuneet yhdessä ihanien yhteistyökumppanien kanssa.

Pääkirjoitukseen.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähimatkat rakkaudesta, tahdosta, uskosta ja toivosta on tehty 22 uutta matkakokonaisuutta ympäri Pirkanmaata. Nämä ja monet muut esteettömät matkapakettimme löytyvät osoitteesta matrocks.johku.com , josta voi helposti varata ja ostaa elämykset koko perheelle vauvasta vaariin. Koetaan ja kohdataan toisemme yksilöinä ja yhdenvertaisesti

 

Kirjoittajana on oivallusten synnyttäjä, oivallisen asenteen omaava Mainion asenteen kouluttaja

Emilia Mäkiranta

Lue lisää Mainion asenteen mahdollisuuksista www.mainioasenne.fi

Päivitetty 25.10.2022