Omaishoidon vapaat kannattaa hyödyntää

Omaishoidon vapaat kannattaa hyödyntää
 
 Oletko omaishoitaja ja miettinyt, uskaltaisitko pyytää apua kotiin läheisesi avuksi? Haluaisit ehkä käydä ostoksilla, liikkumassa tai tapaamassa ystävää, mutta et ole ehtinyt selvitellä vapaasi aikaista hoitoa. Matrocksin mahdollistajilla on vankka osaaminen omaishoidon vapaiden järjestelyistä.
 
 Kuuntelemme ja kirjaamme arjen toimintatavat ja kysymme tarkentavia kysymyksiä. Voit olla kotona tekemässä omia juttujasi ja seurata tutustumistamme ja tekemisiämme omaishoidettavan kanssa. Jossain vaiheessa uskaltaudut pois kotoa ja huomaat, kuinka se sinua virkistää. Tai me voimme lähteä leheisesi kanssa ulkoilemaan, ostoksille, harrastamaan tai urheilutapahtumaan. Monipuolinen tekeminen virkistää.
 
 Voit halutessasi saada mahdollistajan tai pari, jotka käyvät pääsäntöisesti teillä. Tai jos läheisesi kaipaa virkistystä, voit hyödyntää useaa työntekijää. Me mahdollistajatkin olemme erilaisia, joten jokaisen kanssa voi tehdä hieman eri asioita: ulkoilla, pelata pallopelejä, tanssia, retkeillä, katsella elokuvia, kuunnella musiikkia, musisoida, lukea kirjoja tai lehtiä, keskustella eri teemoista tai kulttuureista. Vai kiinnostavatko lautapelit, roolipelit, konsolipelit tai ehkä askartelut. Voimme tehdä ruokaa tai vaikka leipoa. Joskus pelkkä rauhoittuminen ja vierellä olo on paikallaan. 
 
 Haluamme kuulla kiinnostuksen kohteista, jotta voimme suunnitella tekemistä käynneille sen mukaisesti. Vaihtoehtoisesti voimme tarjota jotain uutta asiaa kokeiltavaksi. Hyödynnä rohkeasti monipuolista mahdollistajajoukkoamme. 
 
 
Avoimia tapahtumia Klingendahlin toimitiloissa
 
 Järjestämme omaishoidettaville toimitiloissamme Papinkadulla teemailtapäiviä esimerkiksi leikin, askartelun ja ulkoilun merkeissä. Mukavan tekemisen lisäksi tarjolla on välipalaa. Näihin tapahtumiin ilmoittaudutaan etukäteen ja maksu hoituu omaishoidon vapaan palvelusetelillä.
 Seuraa ilmoitteluamme tai kysy mahdollistajilta seuraavista päivistä.
 
Tapaamisia odottaen!
 
 
 
Kirjoittajana on Sari P, joka toimii mielekkään vapaa-ajan mahdollistajan työn lisäksi omaishoidon koordinaattorina. Tehtäviin kuuluu omaishoidon palvelujen kehittämistä asiakasta paremmin palveleviksi ratkaisuiksi elämän erilaisiin tilanteisiin. Sari P on myös Kuusikon jäsen kehittäen osaltaan yrityksemme toimintaa. 
Päivitetty 9.5.2022